támogatás

2021.07.31. 14:00

Egyszeri segélyt és emelést is kérhetnek a nyugdíjasok jégkár, viharkár esetén

Idén is igénybe vehető kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasoknak, amely akár a hirtelen jött nyári viharok után, jégkár esetén is segítséget nyújthat a szorult helyzetben.

MW

A rászoruló, nyugellátásban részesülő személyek egyszeri segélyben és kivételes nyugellátás-emelésben részesülhetnek. Az egyszeri segély évente egy alkalommal adható, ha a saját jogú vagy a hozzátartozói nyugellátásban részesülő személy olyan élethelyzetbe kerül, amely a létfenntartását veszélyezteti és a havi jövedelme nem haladja meg a 80 ezer forintot, ha a közeli hozzátartozójával közös háztartásban él, illetve a 90 ezer forintot, ha egyedül él.

Kivételes nyugdíjemelést kérhet az öregségi nyugdíjkorhatárt elért nyugellátásban részesülő személy, ha a nyugellátása és a rendszeres pénzellátása együttesen nem haladja meg a 90 ezer forintot.

Az egyszeri segély és a kivételes nyugdíjemelés iránti kérelem esetén is fontos, hogy a kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják annak teljesíthetőségét (egészségi állapot, közeli hozzátartozó egészségi állapota, gyógyszerköltség, közüzemi díj elmaradásáról szóló igazolás, vihar-, illetve jégkár).

A kérelmekhez szükséges nyomtatványokat a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Főosztályán (7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 9.) vagy bármelyik kormányablaknál lehet kérni, illetve ugyanezen helyeken vagy postán a fenti címre lehet benyújtani.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában