segítő forintok

2021.07.01. 11:00

Emelést is kaphat, aki bajba került

sonline

A rászoruló, nyugellátásban részesülők egyszeri segélyben és kivételes nyugellátás-emelésben részesülhetnek. Az egyszeri segély évente egy alkalommal adható, ha a saját jogú vagy a hozzátartozói nyugellátásban részesülő személy olyan élethelyzetbe kerül, amely a létfenntartását veszélyezteti. Havi jövedelme nem haladja meg a 80 ezer forintot, ha a közeli hozzátartozójával közös háztartásban él. Amennyiben egyedül él, úgy 90 ezer forintnál nem lehet több a jövedelme.

Kivételes nyugdíjemelést kérhet az öregségi nyugdíjkorhatárt elért nyugellátásban részesülő személy, ha a nyugellátása és a rendszeres pénzellátása együttesen nem haladja meg a 90 ezer forintot, továbbá a nyugdíj megállapításától, valamint korábbi kivételes nyugdíjemeléstől számított 3 év már eltelt.

A kérelmekhez szükséges nyomtatványokat a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Főosztályán (7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 9. sz.) vagy bármelyik kormányablaknál lehet kérni, illetve ugyanezen helyeken lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában