Minden napra Balaton

2021.08.28. 14:00

A Balaton volt a Riviéra ezen a nyáron

Az idén kevesebb volt a külföldi vendég, viszont több belföldi család és fiatal fedezte fel a Balatont a korábbiakhoz képest. Sikeres nyári szezont zártak a vendéglátóhelyek, magánszállásadók és a hotelek, szállodák is a Balaton déli partján.

Góz Lilla

20210730 Balatonfüred Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Szívhalászatot rendeztek az idén első bálozó lányoknak - az Anna-bál előestéjén - a Jókai hajó fedélzetén. Az esemény győztese belépőket nyer a következő évi Anna-bálba

Fotó: Pesthy Márton

Már húsvétkor kinyitottak a hétvégékre, május elsejétől pedig minden nap várták a vendégeket az egyik balatonszemesi büfében. – A legerősebb hónapunk a július volt, de a korlátozások feloldását követően már júniusban sokan jöttek hozzánk – mondta el Vincze Attila, az András Büfé üzletvezetője. – A vendégek legalább fele Szép-kártyával fizetett, többségében családok látogattak el hozzánk, augusztusban egy-egy fiatalokból álló társaság fogyasztott nálunk, most nyár végén pedig külföldiekkel is találkoztunk – idézte fel az üzletvezető. Szeptember közepéig minden nap nyitva lesznek, bíznak abban, hogy jó idő lesz és még sokan élvezik a Balaton szépségét az őszi napsütésben.

Fonyódon a parti éttermek nagy része még nyitva van, a többségük augusztus végéig, de az egyik étterem október 23-ig tervez a vendégekkel. – A forgalmunk ugyanazt hozta, mint tavaly. A főszezonban voltak a legtöbben – mondta el Torma Zoltán, a dél-Balaton egyik legkedveltebb étterme, a fonyódi Fapipa Étterem tulajdonosa. – Volt olyan család, aki egy héten át minden vacsorát gulyáslevessel kezdett, de nálunk a hortobágyi húsos palacsinta és a halételek voltak a legkelendőbbek – tette hozzá a tulajdonos. Megjegyezte: több alkalommal áruellátási gondokat tapasztaltak az ásványvíz, a jégkrém és a szénsavas palackok esetében.

Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Július második hetétől egészen augusztus végéig az összes szoba elkelt az egyik négycsillagos siófoki szállodában. – Kevés volt a vendégeink szabadsága, inkább rövidebb időt, két-három éjszakát töltöttek el nálunk, azt tapasztaljuk, hogy a kártyás fizetést részesítik előnyben, a készpénzforgalom a felére esett vissza – mondta el Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezető-tulajdonosa. Mint összegzéséből kiderült, leginkább hazai vendégek érkeztek a Balaton fővárosában található szállodába és már szeptemberre is sok a foglalásuk. – Nyolcvan százalék feletti a feltöltöttségünk szeptemberre, leginkább a tavaszról átfoglaló vendégek érkeznek és már most látjuk, hogy erősödik az októberi foglalások száma is.

Buliztunk és hajóztunk is a nyáron

A Lellei Borhétre és a Boglári Szüreti Fesztiválra több tízezren voltak kíváncsiak idén. Sokan látogattak el a fonyódi RockBalatonra is. Augusztus 19-én pedig egymilliomodik komputasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése a Kisfaludy komp fedélzetén. Csaknem 20 százalékkal több utast szállítottak a kompok augusztus közepén a tavalyi év azonos időszakához képest. A személyhajózásban is érzékelték a forgalomnövekedést, az utasszám meghaladta a 485 ezret.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában