nyári forgalom

2021.08.16. 11:30

Szabadságra mentek a kaposvári vevők

Nyár végi leárazások és akciók csábítják már a vevőket a megyeszékhely kis üzleteibe, de a vevők nem sietnek.

Kovács Gábor

Sokan a nyaralásból visszatérve megfontolják, hogy mire költenek, mások még a nyár örömeit élvezik, és elhalasztják a nem létfontosságú beszerzéseket. A kiskereskedők ezekben a hónapokban a túlélésre játszanak, mert még mindig nyomja őket a tavasz terhe.

– Márciusban még tartottak a lezárások, utána két hónapnyi rossz idő következett, ez az összes ruházati kereskedőt megfogta, mert anyagi tartalék nélkül nehezen átvészelhető időszak volt – idézte fel Tóth Ervin, egy Teleki utcai ruhaüzlet tulajdonosa. – Ahogy jó idő lett, visszatértek a vevők, de ez nem pótolja a kieső hónapokat. Ezzel együtt a nyári szezonra nem lehet panasz, a leárazásokkal kínált kedvezőbb áron fogyogat a nyári készlet.

Nagyon megérzik a kiskereskedők, hogy a nyári szabadságolások miatt kihaltak az utcák és zárva az iskolák, ezt tapasztalta Nyitrai Krisztina, a Zárda utcai Tündérkert virág-ajándék és papírbolt üzemeltetője. Az írószereket most még nem keresik, annak általában augusztus 20. után érkezik el az ideje. A vírushelyzet alakulása még mindig kissé elbizonytalanítja a vásárlókat, állította.

A műszaki boltokban is érződik a kereslet nyári apálya, de ez a bevételben szerencsére kevésbé tükröződik.

– A nyár kezdetén voltak vevők, akik kevesebbet költöttek, mert a vírus miatt elvesztették a munkájukat, vagy nem úgy kaptak fizetést, ahogy korábban – összegezte Kreiner Péter, az Irányi utcai szaküzlet tulajdonosa. – A betérők számában azóta nem történt változás, vagyis a vevőszám alacsonyabb maradt a nyáron, és ez köszönhető annak is, hogy sokan elutaznak a szabadságuk alatt. Azonban bár kevesebb a vevő, az áremelkedések miatt összességében nem lett kevesebb a forgalom és a bevétel a műszaki üzleteknél.

A kiskereskedők egyelőre csak remélni tudják, hogy a nyaralás után visszatérnek a vevők, és ezért egyre több helyen indítanak leárazásokat, így érdemes figyelni a kirakatokat, hol járhat jobban a vásárló a nyár vége felé közeledve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában