erős nyár

2021.09.28. 14:00

Gondterhelten számolják a napokat a fürdővezetők

Elégedettek a nyári szezonnal az általunk megkérdezett somogyi fürdőigazgatók. Barcs, Csisztapuszta, Kaposvár és Igal is népszerű volt idén, utóbbit csaknem százezren keresték fel az elmúlt három hónapban. Aggódva figyelik ugyanakkor a járványügyi adatok alakulását és a közeledő negyedik hullámot. Azt remélik, hogy ősszel és télen is korlátozás nélkül fogadhatják majd a vendégeket.

Marosi Gábor

Május másodikán nyitott a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ. Az első hetekben csak azok mehettek be a strand területére, akiknek volt védettségi igazolványa. Lipics István, a fürdő vezetője elmondta, a megkötés miatt a megszokottnál jóval kevesebb vendéget fogadhattak az első hetekben. Az előző évek átlagához képest csak 36 százalékos volt a májusi látogatottságuk. – Júniusban már majdnem kétszer annyian kerestek fel minket – mondta Lipics István. – Ahogy megszűnt a védettségi kötelezettség, egyre többen érkeztek hozzánk. Az időjárás is kegyes volt, a vendégforgalom folyamatosan emelkedett. Júliusban aztán elértük az előző évek átlagának 85, augusztusban a 95 százalékát – mondta a fürdő vezetője.

A barcsi vendégek többsége belföldi volt, a szomszédos Horvátországból idén nagyon kevesen érkeztek. Lipics István kiemelte, korábban a fürdőzők fele horvát volt, idén épphogy elérte a tíz százalékot. Hozzátette, a legforgalmasabb napon 1200-an fordultak meg a fürdőben és sok új vendéggel is találkoztak.

Kara Barbara, a Csiszta Fürdőt üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, a vártnál is többen fürdőztek idén nyáron Csisztapusztán. Főleg magyar családokkal találkoztak, de külföldiek is megszálltak a kempingben. – Lényegesen többen voltak annál, mint amire számítottunk – hangsúlyozta Kara Barbara. – Júliustól Balatonfenyvesről kisvasúton is el lehetett már jutni hozzánk. A családok ezt nagyon gyorsan megkedvelték és ez a fürdő forgalmán is meglátszott – tette hozzá.

A kaposvári Virágfürdőben többen fordultak meg idén nyáron, mint az előző években. Löffler Zita ügyvezető lapunknak elmondta: volt olyan nap, amikor a háromezret is meghaladta a strandolók száma. Nagyon sok vendég érkezett Baranyából a kaposvári fürdőbe.

Rekordot hozott az augusztus, az ősz is jól alakul

Erős nyári szezont zárt az Igali Gyógyfürdő. Gellért Attila marketingvezető elmondta, a majdnem féléves zárvatartás után és a sok bizonytalan külső tényező ellenére olyannyira jól sikerült a nyári szezon, hogy a három hónap alatt csaknem 100 ezer vendéget fogadtak. Gellért Attila hangsúlyozta, ezzel gyakorlatilag megközelítették a legerősebb évek főszezoni forgalmát.

– A nyári hónapok közül kiemelném az augusztust, ami a korábbi évekhez képest is abszolút rekordhónapnak bizonyult – mondta. – Csak ebben az egy hónapban több mint 44 ezer vendég látogatott el hozzánk. Azt látjuk, hogy eddig a szeptemberi forgalom is jól alakul, de a koronavírus negyedik hulláma miatt ismét meglehetősen félve tekintünk az őszi és téli hónapok elé. Ettől függetlenül bízunk a kormány járványkezelési stratégiájában és reméljük, hogy ha újra lesznek is kisebb korlátozások, nem kell majd bezárnunk és egészen az év végéig nyitva lehetünk – tette hozzá Gellért Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában