tárgyalások

2021.10.13. 17:08

Csaknem száz milliárdból épül meg az üveggyár Kaposváron

Az utolsó tárgyalási forduló is véget ért az új kaposvári üveggyár ügyében, az eredményekről Szita Károly polgármester és a török multicég vezetői közös sajtótájékoztatón számoltak be szerdán a városházán.

Kovács Gábor

Fotó: KIRALY MARTON KKM

– Örömmel fogadtuk, hogy Európa egyik legjelentősebb üveggyárát építik fel Kaposváron egy 220 millió eurós, vagyis 80 milliárd forintos beruházással – mondta Szita Károly polgármester. – Összesen 350 embernek adnak majd munkát. Egy világcég jön Magyarországra óriási tudással, a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra törekedve. A Sisecam négy kontinensen 14 országban van jelen, és 150 országban értékesíti a termékeit.

Gyors ütemtervet állítottak fel, ennek értelmében hamarosan megkezdődnek a régészeti feltárások a Keleti Ipari Parkban, ahol egy 40 hektáros területen épülhet fel az új gyár. Jövő év végére akár a gyártás is elkezdődhet. Kaposváron csomagolóüveget gyártanak majd, míg Aszódon már van egy autóüveget gyártó üzeme a Sisecamnak.

A tárgyalások végén Görken Elvirici vezérigazgató és Ahmet Kurman elnök örömüket fejezték ki azért, hogy a cég hamarosan része lehet Kaposvár életének. Körültekintően választották ki a befektetés legtökéletesebb helyszínét, így esett a választás a somogyi megyeszékhelyre. Délelőtt még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyaltak, mert a kormány kiemelt támogatással kezeli a kaposvári beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában