aláírás

2021.10.14. 17:34

Közösen dolgoznak a somogyi gazdaságért

Új munkahelyek teremtése, a szakképzés korszerűsítése és a somogyi gazdaság további erősítése: ezeket a célokat is szolgálja az együttműködési megállapodás, amit Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke valamint Berek Gábor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke írt alá szerda délután Kaposváron.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Könnyen együtt tudunk működni, mivel közös célokért dolgozunk – hangsúlyozta Berek Gábor, a NAK somogyi elnöke. – A helyi gazdálkodók, gazdaságok, és vállalkozók információhoz juttatása, fejlődésük segítése a jövőben is kiemelt feladat. A SKIK és az agrárgazdasági kamara ebben is igyekszik segíteni.

A NAK kaposvári központja adott otthont szerda délután a rendezvénynek. A most aláírt megállapodás értelmében a megyei vidék- és gazdaságfejlesztést együttesen érintő ügyekben közös érdekérvényesítést folytat a két szervezet. S a célok megvalósításakor figyelembe veszik a Somogyot, illetve a dél-dunántúli régiót érintő fejlesztési programokat és fontos feladatnak tekintik az agrár- és iparkamarai szolgáltatás folyamatos minőségi fejlesztését is. A SKIK és a NAK – egymással egyeztetve – közreműködik a helyi gazdaságfejlesztési, stratégiaalkotási valamint véleményezési folyamatokban. Az is elhangzott: a szervezetek a helyi vállalkozások érdekében támogatják a dél-dunántúli regionális élelmiszeripari innovációs klasztert. Varga József, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke kiemelte: mindkét szervezet a somogyi gazdaság fejlesztéséért dolgozik, s a közös gondolkodás révén még hatékonyabbá válhat a munka.

– A Somogyi TOP 100-as kiadvánnyal kapcsolatban is együttműködünk, s ezen kívül számos olyan terület van, ahol bőven van lehetőség a közös munkára – közölte Varga József. – Mely részben kiterjed a kitüntetések adományozására is. Így tervek szerint az Év Agrárvállalkozása Díjon kívül – mikro, kis és középvállalkozások kategóriában – az év somogyi vállalkozása elismeréseket is átadjuk.

Szakképzés és foglalkoztatás: Varga József szerint felelősségteljes, s egyben stratégiai kérdésről van szó. Somogyban a következő időszakban is folyamatosan felmérik a helyi vállalkozások munkaerő igényeit, s a tudatos, hosszú távú tervezés részeként pályaválasztás előtt somogyi diákokat pályaorientációs programokkal, rendezvényekkel segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában