statisztika

2021.11.03. 15:15

Hasít a kaposvári gazdaság

Soha olyan kevés munkanélküli nem volt Kaposváron, mint 2021 októberében – közölte a Kaposvári Városháza a friss munkaügyi adatok alapján. Hozzátették: az elmúlt húsz évben most először 1300-nál is kevesebben keresnek állást a somogyi megyeszékhelyen.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tricky_Shark

Jelenleg mintegy 1255-en regisztrált álláskeresők Kaposváron, tájékoztatta szerkesztőségünket a Kaposvári Városháza közleményében. A 3,3 százalékos munkanélküliség azért is számít kiemelkedően kedvezőnek, mert egy évvel ezelőtt októberben a koronavírus-járvány miatt közel kétezer regisztrált álláskereső szerepelt a rendszerben.

A kaposvári adatok a Somogy megyei átlagnál 2,6, míg az országos átlagnál 0,5 százalékponttal kedvezőbbek, emeli ki a közlemény. Szeptemberben még 1338 álláskereső volt a városban, az akkori rekordhoz képest is 83-mal kevesebben keresnek állást.

A közlemény emlékeztet, hogy a városvezetés korábban meghirdette az si programot, amelyben két fő irányt, az élelmiszergazdaságot és a t jelölték meg stratégiai ágazatnak. A Kométa hamarosan olyan beruházásokba kezd, amelyekkel megduplázza a dolgozói létszámát. Mindemellett a és a Sisecam cégek is modern, magas hozzáadott értéket képviselő gyárakat építenek a közeljövőben a megyeszékhelyen, így létrehozva több száz új munkahelyet. Ezek a beruházások is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a városvezetés kitűzött céljai teljesüljenek, vagyis mindenki dolgozhasson, aki akar, és a is magasabbak legyenek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában