szabadidő

2021.11.16. 16:00

Szép reményeket kelt a Szép-kártya

Meghosszabbították a Szép-kártyán lévő összegek felhasználhatóságát. A rendeletmódosítás szerint 2022. szeptember 30-ig tudnak a kártyatulajdonosok bármelyik zsebből költekezni. A kártyák forgalma felpörgött az elmúlt hetekben Somogyban is, de még így is hatalmas összegek állnak a számlákon. Az év első kilenc hónapjában több mint 260 milliárd forint érkezett a kártyákra.

Góz Lilla

– Amióta bármelyik fülből lehet fizetni, azóta megduplázódott a Szép-kártya-forgalmunk – mondta el Korpics Tibor, a Kajatanya tulajdonosa. – Sokan még nem tudták elkölteni a kártyán lévő összegeket. Nagyon örülünk, hogy meghosszabbították a felhasználást, hiszen bevételünk jelentős része származik ebből – tette hozzá a tulajdonos.

Idén áprilistól bármelyik zsebből lehet költekezni, ami pozitívan hatott a szállodai foglalásokra is. Az egyik siófoki hotelben minden második vendég Szép-kártyával fizet. – Arra számítunk, hogy az év végi és a jövő évi foglalásoknál is sokan fognak így fizetni, a mostani intézkedés szabadabb pénzköltési lehetőséget biztosít a vendégeinknek – mondta el Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezető-tulajdonosa.

– Az intézkedés által jobb helyzetbe kerülhetnek az éttermek és az idegenforgalmi szolgáltatók, mivel a szabadabb pénzköltési lehetőségre jövő év szeptemberig van lehetőség – mondta el Kertész Rezső, a KISOSZ Somogy Megyei Érdekképviseletének ügyvezető társelnöke. Hozzátette: mivel az összes fül felhasználható, így arra számítanak, hogy nő a vendéglátó üzletek forgalma, amire nagy szükség lenne. – Az infláció miatt emelkednek az árak, pedig amúgy is nehezen épül vissza a forgalom a járványhelyzetben – emelte ki –, de bízunk abban, hogy a Szép-kártyákon lévő összegeket az éttermekben használják fel a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában