együttműködés

2021.11.09. 17:01

Megtalálta az élelmiszer a csomagolását a régióban

Együttműködési megállapodást kötött kedden az iFood Élelmiszer Klaszter és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter.

Harsányi Miklós

A rendezvényt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara központjában tartották kedden. Az ünnepélyes szerződés kötés után műhelymunkával folytatódott a szakmai találkozó, melyen 35 cég képviseltette magát.

– Egymással egyeztetünk, s gazdaságfejlesztési, véleményezési, illetve stratégiaalkotási folyamatokban is közreműködünk – mondta Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke. – Az élelmiszeriparban, akárcsak a csomagolástechnikában egyaránt meghatározó szerepet tölt be az innováció, így ezen a téren is döntőnek ítéljük a közös gondolkodást. Tervek szerint gyakran szervezünk majd szakmai találkozókat, s a megállapodás érinti a közös érdekérvényesítő tevékenységet, illetve pályázati projekteket is.

A SKIK és a Kaposvári Egyetem kezdeményezésére tíz éve 11 regionális élelmiszeripari vállalkozás alapította a klasztert, s pillanatnyilag már 33, elsősorban kis- és középvállalkozás alkotja a szervezetet. Szommerné Egyed Linda hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy az együttműködés mértékadó szakmai összefogás legyen. Ugrin András, az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter elnöke közölte: szervezetük 2002-től működik. Csomagolóanyag-gyártók, illetve a szakterülethez közvetlenül kapcsolódó szolgáltatók csatlakoztak közösségükhöz. Kiemelte: nemcsak a vásárlói igények, elvárások, hanem az előírások, ágazati ajánlások is változnak, ami a következő időszakban közvetlenül kihat az árucikkek csomagolására, forgalmazására.

– Olyan szakmai kérdésről van szó, amely a két ágazatban kifejezetten indokolttá teszi a közös gondolkodást – hangsúlyozta. Hollósy Tibor, a Kometa Zrt. ügyvezető-helyettese lapunknak azt mondta: nem elég minőségi élelmiszeripari terméket előállítani, hanem a csomagolásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Fontos, hogy az innovatív ötletek a környezettudatos gondolkodást szolgálják, s minél kisebb legyen a környezetterhelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában