Országos siker

2021.12.15. 10:00

Somogyi borászat és étterem kapott rangos elismerést

K. R.

Budapest–Balatonlelle Rangos díjat kapott a balatonlellei Ikon Borászat, amelyet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) termelő kategóriában ítélt meg a legjobbnak. Vendéglátó kategóriából is Somogy megyébe kerül az idei elismerés, a Par Excellence díjat a balatonlellei Vitorlás étteremnek ítélték oda. A 23 éve működő vendéglátóhelyen helyi alapanyagokat használnak, gazdag borválasztékuk gerincét a Balatonboglári borvidék nedűi adják. 

A Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) idén nyolcadik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet a tagok szavazatai alapján lehet elnyerni. A szövetségnél kiemelték: az elmúlt időszakban a járvány a vendéglátás és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységek helyzetét is megnehezítette, de sokak áldozatos munkájával sikerült megtartani a szakmai színvonalat. A Magyar Sommelier Szövetség elismerésében azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon dolgozva eredményesen segítik elő a magyar éttermi kultúra minőségének növelését. A Par Excellence díjat a nyertesek a jövő évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vehetik majd át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában