Megérdemelt pihenés

2022.01.05. 19:30

Év eleji szabadságát tölti minden második dolgozó

A Kaposvári Videoton termelői létszámának nagyjából fele dolgozott az újév első munkanapján.

H. M.

Fokozatosan futtatják fel a gyártást, az alapanyaghiány előreláthatóan 2022-ben sem szűnik meg egy csapásra. – A szerelt áramkörökön kívül a fém és műanyag alapanyagokból és a chipekből még mindig hiány van – közölte hétfőn lapunkkal Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton igazgatója. – Ugyanez mondható el a papírról is, amit címkézéshez használunk. S hiába rendeltünk nagy tételben akkumulátorcellákat, az sem érkezik. Vannak olyan alapanyagok, amelyeket a föld túlsó feléből várunk, sok termék jön Kínából, Japánból vagy Dél-Koreából. 

A helyzethez igazították a 2022-es kezdést. A megyeszékhelyen a létszám fele dolgozott az újév első napján, a többiek tervezett szabadságukat töltik. A hét második felére az alkalmazottak 70–75 százaléka dolgozik majd, s a jövő hét végére már mindenki munkába áll. Fábián Balázs azt mondta: javarészt a kaposvári gyárukat érinti a nyersanyaghiány, Marcaliban gőzerővel dolgozhatnak. Hangsúlyozta: 2022 egyelőre hasonlónak látszik, mint a 2021-es rekordév előtti időszak. Folyamatosan érkeznek a rendelések, s az akkumulátor-üzletágban hamarosan új projektbe kapcsolódhatnak. A fejlesztéssel sem állnak le. A meglévő szerelősorokon növelik az automatizálás mértékét. 

A kaposvári vállalatnál – amely 2021-ben ünnepelte alapításának 50. évfordulóját, s kiemelkedő, 50 milliárd forint feletti bevétellel zárt – három hét év múlva tartanak üzleti egyeztetést a cég tulajdonosai. Az igazgató közölte: ebben az évben sokkal nagyobb energiát akarnak üzletfejlesztésre fordítani, mint 2021-ben.  

 

Irány Európa! 

Pótolják a járvány miatt elmaradt személyes találkozókat Németországban, Svájcban, Hollandiában és Nagy-Britanniában – mondta Fábián Balázs, aki a fiatal szakemberek felkészültségét is figyelemmel kíséri. Legutóbb villanyszerelők vizsgáztatásán vett részt az iparkamara külsős vizsgabizottsági tagjaként. – 22-en töltik szakmai gyakorlatukat nálunk – mondta –, s nagy öröm, hogy Kaposváron elindult a mérnökképzés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában