Katonák

2022.01.11. 09:20

Hathavi fizetéssel mondanak köszönetet a helytállásukért

Fegyverpénzt kapnak a katonák, az összeget februárban fizetik.

Harsányi Miklós

Fotós: Lang Róbert

– A katonák hathavi átlagkeresetüknek megfelelő összegre számíthatnak – tájékoztatta lapunkat Győri Tamás főhadnagy, a kaposvári toborzóiroda munkatársa. – Minden katona részesül a juttatásban, akinek a hivatásos vagy szerződéses jogviszonya tavaly december végén fennállt – mondta. A pénzt februárban folyósítják. Célja a köszönetnyilvánítás a katonák és a rendvédelmi dolgozók áldozatos helytállásáért, a járványhelyzet és a migrációs helyzet kezelésében. 

Győri Tamás arról is beszélt: a fegyverpénz mellett januártól tíz százalékkal megemelték az illetményeket. A kaposvári iroda minden évben kimagasló létszámmal járul hozzá az állomány utánpótlásához, s a járvány­ügyi helyzet még inkább fellendítette a toborzást. Somogyból tavaly ötszázan kerültek a honvédség kötelékébe. – Évről évre sok a somogyi érdeklődő, tavaly több mint hatszázan jöttek személyesen a toborzóirodába, s több száz elektronikus megkeresés érkezett – mondta. – A katonai képzések iránt is nagy az érdeklődés: az országos beiskolázási létszám legalább tíz százalékát Somogy adja.

Sofőrökre, gépészekre van szükség 

A Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Program keretében folyamatosan érkeznek a 21. századi technikai eszközök, s ezek kezeléséhez jól képzett állományra van szükség. A honvédség ezért várja a hiányszakmákban dolgozókat, az informatikusokat, a gépészeket és a villanyszerelőket. 

 

Fotóill.: Lang Róbert

Címkék#honvédség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában