Drágulás

2022.01.15. 16:31

Januárban újraírják a boltok az árakat

Az egyik étolaj január második felében 16 százalékkal drágul, s a tejtermékek, a porcukor és a száraz tészta ára is megugrik.

H. M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

 Mélyen a zsebükbe nyúlhatnak a kutyatartók, s az árnövekedés az egészségügyi papírt és a háztartási csomagolóanyagokat is érinti. – A beszállítóktól megkaptuk a legújabb listát, egyes cikkek jócskán drágulnak – mondta Hatta József, a Kapos Coop Zrt. kereskedelmi vezetője. – Az élelmiszerek ára most jellemzően 10-20 százalékkal emelkedik, s a partnerek rendszerint a magasabb munkabérre és az import alapanyagok drágulására hivatkoznak. Somogyban és Baranyában összesen 51 üzletünk van, s az érintett termékek zömét január 15-től a mostaninál magasabb összegért adjuk. 

Az egyliteres, olcsóbb étolaj 649 forintról 679-re drágul, egy másik ára 16 százalékkal nő, s 679 forint helyett 789 lesz, míg a prémium márka a mostani 799 forintról 959-re drágul. A 259 forintos félkilós porcukorért 279 forintot ütnek majd a kasszában, s hasonló folyamat figyelhető majd meg a tejtermékeknél. – Az áremelkedés szinte minden termékcsoportot érint – mondta Hatta József. – A gyorsfagyasztott csirkefarhát kilója 229 forintról 265 forint emelkedik, az egyik félkilós négytojásos száraz tészta ára 299-ről 349 forintra változik. 

Az év eleji drágulás a háztartási kiegészítőket is érinti. A 20 méteres alufólia 649 forint helyett 699 forintba, a 289 forintos folpack 325 forintba kerül néhány nap múlva. Az állateledelekért is többet kell fizetni. Nagyot drágul az egészségügyi papír, az italoknál viszont kisebb mértékű emelkedést jeleztek csak a beszállítók. A sütőipari termékeknél átlag 15-20 százalékos áremelkedésre van kilátás.

 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában