Segítő adóforintok

2022.05.21. 18:32

Az adófelajánlás nagy segítség a cukorbetegeknek

Egészségügy, állatvédelem és oktatás – a somogyi adózók jelentős része erre ajánlja fel az adó egy százalékát. A civil szervezetek szakmai rendezvények és közösségi összejöveteleken kívül csapaterősítő programokat is szerveznek az anyagi támogatásból.

H. M.

Fotó: Nagy Norbert

– 1991-ben alakult meg a szervezetünk – mondta Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna, a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének elnöke. – Olyan rendezvényeket igyekszünk tartani, amely sokakat megszólít. 
A II-es diabétesz megelőzésével, kiszűrésével kapcsolatos programon kívül betegoktatást is tartanak. Május 17-én közgyűlésen zárják le a múlt évet, s Botra fel! címmel május 28-án nordic walking sétára hívják az érdeklődőket a kaposvári városligetbe. A mozgás fontosságáról szól a rendezvény, indulás előtt és zárásként vérnyomás-, illetve vércukormérésen vesznek részt az indulók. Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna szerint a programok előkészítésekor, tervezésekor arra törekednek, hogy minél több embert szólítsanak meg. Az egyesület működéséhez, illetve a találkozók megrendezéséhez azonban pénzre van szükség, az egy százalékos adó felajánlása elengedhetetlen számukra. 

– A Trend Alapítvány a tehetséges és rászoruló diákoknak biztosít támogatást – hangsúlyozta Keczeli László, a KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum igazgatója. – Ez a lehetőség 1991-től működik, s úgy érzem, hogy hosszú távon is fontos a tanulóknak. Az alapítvány révén van, aki pénzt kap, s előfordult olyan is, hogy laptopot vásároltak a fiataloknak. 

Sikeres időszakon vannak túl, az elmúlt két tanévben kialakítottak egy tornaszobát, felújítottak egy tantermet. Évente átadják a Noszlopy-díjat, az adófelajánlás keretében legutóbb közel 300 ezer forintot juttattak a Trend Alapítványnak. 

A személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásáról május 20-áig dönthetünk. 
Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában