Vidékfejlesztés

2022.05.26. 15:00

Lejárt a határidő, csökken az összeg

MW

Az idei egységes kérelmek szankciómentes benyújtására április 6-tól május 16. napjáig volt lehetősége a termelőknek. A Somogy Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ezt követően, május 17. és június 9. között nyújtja be kérelmét a Magyar Államkincstárhoz, annak már munkanaponként 1 százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege. A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatáscsökkentés nélkül május 31-én éjfélig lehet szankciómentesen módosítani. Az egységes kérelem keretében lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen és vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1 százalékos munkanaponkénti csökkentést május 17-től levonják! 

Június 9. után sem a már beadott kérelmek módosításra, sem új kérelem, új igénylés benyújtására nincs lehetőség. Május 16-ig megyénkben közel 250 ezer hektárra 5800 ügyfél nyújtotta be kérelmét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában