Piac, fotók

2022.06.24. 15:30

Besárgult a piac a baracktól, a kajszi után megjött az őszi is, a lecsóhoz pirosodik a paradicsom

Tombol a nyár, minden színét és ízét megtaláltuk a kaposvári Nagypiacon, ahol itt-ott még piros halmokban áll a meggy és a cseresznye, ám a főszerep most a baracké.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang R.

 Már elég puha és a zöld színnek nyoma sincs a frissen szedett barackoknak. 

– Most csak csemegének viszem, de tettem már el dzsemet is a kajsziból – mutatta a frissen vásárolt barackot Bodnár Jánosné.

– Megérkezett az őszibarack, tessék megnézni, milyen szép és nagyon finom! – mutatta portékáját Szabó Krisztián. -Sajnos a tavalyi árból nem tudunk engedni, mert messze kell mennünk érte, ami emeli az árat. A környéken ugyanis sok helyen elverte a jég. Ez Látrányból való – mutatta a árus a Balaton környéki barackot.

– Most a Pinkcot érik, ami egy korai fajta. Viszik enni és befőzni is. Július elején várhatóan a régi magyar fajták is érnek majd. Idén mindenki próbál lekvárt eltenni, mert tavaly alig volt termés – mondta Székely Ferencné, aki tolnai sárgabarackot árult a piacon. A szomszédos standon vajbabért álltak sorba.

– Lefagyasztani viszem, mert jó olyankor elővenni, amikor éppen szükség van rá – mutatta Simon Zoltánné a kosarát.

– Főzeléknek, levesnek egyaránt viszik, most zsenge, most érdemes – tette hozzá Bódis Lajosné, miközben kiszolgálta vásárlóját.

A nyarat nemcsak a színes gyümölcskavalkád, hanem az piacon felbukkanó gyerekek is jelzik, egyre többen kísérik el a felnőtteket az ebédbeszerző körútra.

– Barackot, kukoricát, és málnát vetettünk a nagymamával, ma nála vagyunk vendégségben, készít nekünk ebédet – mutatta Muschál Csenge és Szófia a nagyi telepakolt kosarát. Pirulnak a paradicsomosstandok is, mellettük a paprikahalmok. Ugyan még nem kezdődött meg igazán lecsószezon, de fel lehet készülni rá, nehogy meglepetésként érjen!

 

Címkék#pia#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában