Visszavonás

2022.07.14. 16:32

Beruházások átcsoportosítása: a nagyatádi fürdőfejlesztés is csúszik

Az elhúzódó orosz-ukrán háború és annak hatásai átírják a korábbi terveket is.

Sonline

Forrás: termalfurdo.hu

Országos szinten 416 milliárd forintot von vissza a kormányzat a korábban fejlesztésekre szánt pénzekből. Emiatt 1,2 milliárd forint állami támogatást kell visszautalnia a Nagyatádi Önkormányzatnak. Nagyatádon ezt az összeget a fürdőfejlesztési program megvalósítására szánták volna. Ez most csúszik a fejlesztésre és szolgáltatásbővítésre szánt összeg visszavonása miatt.

– A fürdő befogadóképességét háromszorosára kívánjuk növelni - mondta el portálunknek Ormai István, Nagyatád polgármestere. – Sok a turista, igény mutatkozott a fejlesztésre. Az engedélyeztetési és a kivitelezési terv elkészült, egy jó egy év alatt megvalósítható beruházási programot állítottunk össze, amelynek I. üteméhez egyedi kormánydöntés eredményeként kaptuk az 1,2 milliárd forint tisztán állami támogatást. A már elköltött pénz nálunk marad, a többit vissza kell utalnunk, de nem teszünk le az előzetes tervük megvalósításáról.

– Azt az információt kaptuk, hogy továbbra is lesznek fejlesztésekre szánt források, és a korábban támogatott projektek előnyt élvezhetnek majd. Ebben bízunk, s abban, hogy mielőbb eljön ez az idő – tette hozzá Ormai István. 

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában