Érdemes benézni a piacra

2022.11.11. 14:03

Hihetetlen, novemberben is terem az eper Somogyban

Friss sütőtök illata járta be a Kaposvári Nagypiac levegőjét pénteken, a novemberi szellőben horgolt álomfogók lengedeztek és mutatták az irányt a kuriózumnak számító kiskorpádi eper felé. 

K.R.

Fotós: Lang Robert

Az év ezen időszakában nem gyakori látvány a pirosodó finomság, pláne nem olyan szemekkel kacsintgat, mint a kiskorpádi. Rengetegen álltak sorban az új csarnokban sertés és baromfihúsért, de nagyon kelendő volt a tojás is a standokon. Szinte sorban kellett állni a zöldségért is, hiszen sokan vitték a zsenge cukkinit és az ársapkás burgonyát is. Folyamatosan töltötték a kereskedők a paprikát, amelyből került a kosarakba eltenni való és kései lecsó alapanyag is. De kelendő volt a karfiol és sokan válogattak a szépen sorba állított savanyúságok között is. 

A Kaposvári Nagypiacon természetesen a Márton nap bűvöletében telt a péntek, a Kaposvári Szakképzési Centrum, Széchenyi Technikum és Szakképző Iskola diákjai adtak kóstolót saját készítésű süteményeikből. – Az idei Márton napot generációk találkozásaként hirdettük meg, ezért is vannak itt a jövő cukrászai, akik bemutatkoztak többek között a nagy sikert aratott lúdláb szeletükkel, mondta Biró Éva, a Kaposvári Nagypiac Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a program szombaton is folytatódik, akkor az idősebb generáció veszi ki részét a hagyományőrzésből: a kaposvári nagyik kóstoltatnak házi süteményeket, és a legfiatalabbak vagyis a Kölökidő tánccsoport tart bemutatót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában