Helyi gazdaság

2023.01.02. 13:15

Ismét minden banknál igényelhető a Babaváró

A Babaváró hitel sorsa sokáig bizonytalan volt, ezért számos pénzintézet felfüggesztette év végén a kölcsönigénylés befogadását. A támogatást azonban változatlan feltételekkel lehet igényelni 2023-ban, így bankok is újraindították a konstrukció forgalmazását.

A Babaváró hitel jövője sokáig kérdéses volt, eredetileg 2022. december 31-ig lehetett igényelni a konstrukciót, ezért a bankok egy része december közepén felfüggesztette a befogadást, de ahol nem így jártak el, ott is figyelmeztették az igénylőket, hogy már nem garantált a 2022-es szerződéskötés. A december 28-án megjelent kormányrendelet szerint azonban a támogatás egészen 2024-ig velünk marad.

Egyes pénzintézeteknél az igénylések befogadása - legalábbis a honlapra kitett információk alapján - folyamatos volt. Ez természetesen az új hírek fényében nem változott, így az OTP Banknál, az ERSTE Banknál, a Gránit Banknál és a K&H Banknál folyamatosan elérhető a Babaváró. A decemberben felfüggesztés mellett döntő bankok (CIB Bank, MagNet Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit Bank) a Bankmonitor.hu információi szerint ugyancsak újraindították a folyamataikat, így akár már január 2-től fogadják az igényléseket.

Ezért ismét szabadon választhatnak bankot a fiatal párok, amennyiben még az év elején szeretnék beadni a hiteligénylésüket. Ehhez természetesen meg kell felelniük a Babaváró hitel igénylési feltételeinek, illetve be kell szerezniük a szükséges dokumentumokat is. Ezek közül jelenleg a TB igazolás jelenthet problémát, hiszen az igazgatási szünet egészen 2023. január 9-ig tart, vagyis a dokumentum beszerzése ezen időpontig komoly nehézségekbe ütközik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában