Megtakarítás

2023.02.02. 12:22

Kuponokkal spórolnak a magyarok

Min tudunk még spórolni? Szinte mindenkit érint hazánkban a kérdés, hiszen az inflációnak „köszönhetően” ma már a legalapvetőbb termékek ára is jóval magasabb, sokak számára szinte megfizethetetlen. Ez a helyzet tudatosabbá teszi az embereket, egyre többen akarnak spórolni akár egy-egy termék árán is, a vásárlók keresik az extra megtakarítási lehetőségeket – derül ki a Rossmann+ VIP programjának adataiból, amelynek 2 milliós törzsbázisa az elmúlt évben 200 ezer fővel emelkedett. A legnépszerűbb az a kupon, amellyel a vásárlás végösszegéből 10 százalék takarítható meg.

Fotós: Posztos Csaba

Egyre többen akarnak spórolni, a vásárlók pedig díjazzák a könnyen érthető kedvezményprogramokat, és az azonnali kedvezményre váltható kuponokat, derült ki a Rossmann+ VIP törzsvásárlói programjának 2022-es adataiból. A drogérialáncnál márkakedvezmények és termékkedvezmények is elérhetőek, ám összességében a 10%-os végösszegi kupon volt a legnépszerűbb.

„Egyértelműen látható az elmúlt év változásaiból, hogy az emberek tudatosabbá váltak, és keresik az extra spórolási lehetőségeket. Az olyan alkalmakkor, mint például a Glamour napok, megugrik a mi forgalmunk is, és a vásárlók nem csak az újságban szereplő kuponkedvezményeket veszik igénybe, hanem azt a 10%-ot is, ami Rossmann+ VIP tagként megilleti őket – magyarázta Szabó Karolina, a Rossmann CRM és Ügyfélszolgálati managere. – Úgy látjuk, hogy minél többet költ valaki, annál inkább tudatos, az arany tagok, kuponjaik 80%-át felhasználják, köztük a 15% végösszegi kupont és 33%-os márkajokereket.”

Az elmúlt években az is fontos volt a vásárlók számára, hogy el tudják menteni kedvenc termékeiket, bevásárlólistát szerkeszthessenek applikáció segítségével, az új pedig trend az, hogy a költéseiket, és a megspórolt összegeket is szeretnék látni.

„Úgy látjuk, hogy a vásárlóknak igénye van arra, hogy ne csak spóroljanak, pontosan tudni szeretnék, mennyit takarítottak meg. Erre a Rossmann+ VIP tagoknak lehetőségük van és élnek is vele. A shopping history alig egy hónapja elérhető, de már több mint 300.000 ezren böngészik rendszeresen, mikor mennyit takarítottak meg a program segítségével. – mondta el Szabó Karolina, hozzátéve, a legtöbb törzsvásárlói programban, az online vásárlók nem tudják beváltani kuponjaikat a webshopos vásárlásaiknál, a Rossmann+ VIP aranytagok számára azonban már ez is lehetséges 2023-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában