Somogy

2023.03.27. 12:00

Rendkívüli segítséget jelentenek az adóforintok

Harsányi Miklós

A somogyi adózók közül a legtöbben a gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk egy százalékát – közölte lapunkkal a NAV. Az szja 1+1 százalékáról az idén május 22-ig lehet rendelkezni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál elmondták: ahogy a korábbi években, a munkáltatók továbbra is összegyűjthetik a munkavállalóik 1+1 százalékos nyilatkozatát. Legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban kell átadni a munkáltatónak a nyilatkozatot. A lezárt boríték ragasztott felületét a munkavállalónak saját kezűleg kell aláírnia. A munkáltatónak a nyilatkozatot tartalmazó borítékot sértetlen állapotban, kísérőjegyzékkel együtt, zárt csomagban május 22-ig kell eljuttatnia a NAV-hoz. 
– Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek korábban regisztráltak a NAV-nál, valamint a technikai számmal rendelkező vallási közösségek és a kiemelt költségvetési előirányzat – áll az adóhatóság tájékoztatójában. – A NAV honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában