Ingatlan

2023.05.06. 08:30

Egyre több fotón csíphető el a siófoki, eladó Mihályffy villa

Sonline

A Somogy megyei Mihályffy villa már legalább két éve fel-feltűnik az ingatlanpiacon. Az Ingatlanbazár blogjának 2021-es anyaga alapján az ár valamelyest csökkent. Újabb jó hír, hogy egyre több, csodás belső fotót is megosztanak a jelenlegi tulajdonosok. Akik egyébként teljesen érthető okból védik privát szférájukat. Egy biztos, a Dél-Dunántúli régiós ingatlanpiac egy ilyen exkluzív, 799 milliót érő darabjának mindig öröm átnézni a múltját és jelenét! Irány a sok-sok fotó!

Exkluzív! Eladó Siófok-Ezüstparton ( volt Balatonújhely), XIX században, 1837-ben épített, 1970 években felújított, majd 2015 után teljes körűen modernizált, Balaton parttól kevesebb mint 1percre( gyalog) található magán villa (Mihályffy villa) .

több mint 800 m2-es hasznos területtel rendelkező házban jelenleg 6 háló, 2 (két szobás) lakrész - 8 fürdőszoba, az emeleten lévőlakrészhez privát erkély, 1 póker (játék) szoba, konyha étkezővel (közel 40 m2) 120 m2-es egybefüggő nappali (egyedi, ide tervezett kandallóval) található. Bruttó 180 m2 beépíthető tetőtér 8db Velux tetőablakkal, aminek a kialakítása (tervek szerint Snooker és mozi szoba) már az új tulajdonos igényei szerint történhet! A ház műszakilag 2015 modernizálva lett az alábbiak szerint: A gáz(fűtés), többkörös fűtésvezérléssel, a földszinten padló – az emeleten radiátoros fűtés található, az összes helyiségben a klíma bekötés kialakításra került. A régi, eredeti nyílászárókat – ahol lehetett – renoválták, a többi modern nyílászáróra kicserélték! Az eredeti keményfa parkettát – ahol lehetett – felújították, a többi részen modern kőburkolat és laminált lett letéve valamit új tölgyfa lépcső lett kialakítva. A 2015 utáni felújítás során ház teljes elektromos hálózata és a vízvezetékek cseréje megtörtént, szennyvízelvezetés a főcsatornára ipari méretű csövön folyik ki. A főépület teljes tető és kémény felújítása szintén ebben az időszakban megtörtént. 

A 2056 m2-es telken további épületek találhatók, medencével, valamint 10-15 gépkocsi parkolására alkalmas területtel. Jelenlegi tulajdonos tervei szerint az épületekben pihenő, télikert, valamint szauna és szolárium kialakítása került volna, de ez már az új tulajdonos igényei szerint történhet meg. A telken fúrt kút található a locsoláshoz, valamint a medence feltöltéséhez. A telken 5 ősplatán és 3 ősfenyő található, amik kivágása tilos, több tízmilliós eszmei értékkel bírnak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában