Helyi gazdaság

2024.06.23. 13:28

Felelős, reálisan tervező munkaadók jelentkezését várják

Sonline.hu

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A vállalkozások július 19-ig nevezhetnek Az év felelős foglalkoztatója pályázatra, ami az idén is azokat a hazai munkáltatókat díjazza, amelyek kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén és közzéteszik az ide vonatkozó jó gyakorlataikat. A pályázatot meghirdető OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. azt közölte, hogy a pályázatra magyarországi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozások nevezhetnek olyan programokkal, amelyek legkorábban 2023. januárjától mostanáig valósultak meg. 
A díjat kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok estén két kategóriában és egyéb gazdálkodó szervezetek kategóriában adják át. A kategória győztese egy éven át viselheti „Az év felelős foglalkoztatója 2024” címet és logót. Ezen felül kiosztanak különdíjakat is, amiket az All You Can Move, a Mapei Kft., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott fel. 
Az érdeklődőknek első lépésként regisztrálniuk kell az ofa.hu/program/felelos-foglalkoztatas oldalon, a pályázati dokumentumok – és a korábban pályázott cégek által kidolgozott jó gyakorlatokból álló példatár is – innen tölthetők le. A felelős foglalkoztató értékként kezeli a munkatársakat és olyan szervezeti kultúrát teremt, amely lehetővé teszi a szervezeti és személyes célok kölcsönösen előnyös összehangolását – hívták fel a figyelmet, hozzátéve: azok a szervezetek, amelyekre nem jellemző a felelős foglalkoztatói magatartás, lemaradnak versenytársaik mögött. 
A felelős foglalkoztatás és annak minősítési rendszere hozzásegíti a szervezeteket a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növeléséhez, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásban és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartás megvalósításában – olvasható az OFA oldalán.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában