örülhetnek?

2017.12.15. 09:00

Tizenöt százalékkal nő a somogyi buszsofőrök alapbére

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. autóbusz-vezetőinek bére 2018-ban 15 százalékkal emelkedik. A társaságnál tíz dolgozó tanfolyamot végzett, s az új szakképesítés birtokában már munkába álltak.

Harsányi Miklós

A cég és a reprezentatív munkavállalói érdekképviseleti szervezetek között még márciusban megállapodás jött létre, mely rögzíti az idei, a jövő évi és a 2019-es bérfejlesztéseket.

– A társaság az autóbuszgépkocsi-vezetők esetében 15 százalékos alapbéremelést hajt végre, akárcsak az egyéb fizikai állománycsoportban alkalmazott dolgozóknál, míg a szellemi állományúaknál öt százalékos növekedés lesz – tudtuk meg Széki Évától, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szóvivőjétől. – A cafeteria juttatások 2017-es keretét fejenként egységesen évi bruttó 240 ezer forintban állapították meg, s ez 2018-ban nem változik. A munkavállalók ezen kívül térítésmentesen éves autóbuszbérletben, s üzemorvosi szolgáltatásban is részesülnek, s lehetőségük van munkáltatói lakáskölcsön igénylésre, továbbá baleset- és életbiztosítás megkötésére.

A dél-dunántúli régiós cég közel 2000 munkavállalót foglalkoztat, Somogyban 689 embernek biztosít megélhetést. A teljes munkaidőben dolgozók havi bruttó átlagbére jelenleg 252 ezer forint, s valamennyi alkalmazott minimálbér felett keres. Széki Éva azt is közölte: idén lezajlott egy D-kategóriás tanfolyam, s a társaságnak is képeztek autóbusz-gépkocsivezetőket. A cég három megyei szolgáltatási központjánál tízen álltak munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában