megyei időjárás

2018.10.15. 07:00

Az elmúlt napokhoz képest hűvösebb idővel indul a hét

Hétfőn is marad a hajnali párásság, majd napközbeni szikrázó napsütés Somogyban.

Sonline

Átmenetileg itt-ott előforduló vékony fátyolfelhőzet kialakulása nem kizárt. A nappali felmelegedés kis mértékben csökkenni kezd, de még így is több fokkal melegebb idő várható az október közepén megszokottnál. A déli órákban kissé élénkebb délkeleti szél fúj, majd ismét legyengül a légmozgás. Éjszaka sem várható jelentős változás, de a térség felett előfordulhat mérsékelt felhősödés.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel 8,

hétfő délután 22,

kedd reggel 7 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A viszonylag nagy napi hőingás miatt érdemes rétegesen öltözködni. (forrás: met.hu)

Ilyen időjárás várható a héten megyénkben

- Kedden, szerdán előreláthatólag még folytatódik az anticiklon által alakított nyugodt, jelentős változástól, széltől mentes idő, bár itt, a nyugati országrész felett nő az esélye tartósabban, erősebben felhős időszakok kialakulásának, kisebb lehűlésnek. Elvétve egy-egy zápor is előfordulhat, de nem lesz jellemző a csapadék.

- Csütörtökre, péntekre ismét a derültebb ég, enyhe időjárás a legvalószínűbb.

- A hétvégén északira forduló légmozgás ígérkezik. A hőmérséklet előreláthatólag az ilyenkor átlagos köré csökken, de a csapadék valószínűleg továbbra is várat magára. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!