megyei időjárás

2018.10.13. 07:00

Kisebb szél zavarja csak meg a kirándulóidőt

Napközben kissé élénkül majd a szél, egyébként napos, kellemes szombat elé néznek a somogyiak. Az időjárás tökéletes lesz kültéri programokhoz, kiránduláshoz, horgászathoz.

Sonline

Szeged, 2012. május 19. Tóth Tamás horgász figyeli botjait az Atkai-holtágon, Szegedtõl néhány kilométerre. A nyárias idõjárásban egyre több horgász keresi fel Magyarország holtágait és folyópartjait, hogy szenvedélyüknek hódoljanak. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotós: Rosta Tibor

Somogyban szombaton a hajnali, kora reggeli időszakban előfordulnak sekély ködfoltok, párásság, de ezek napkeltét követően ismét gyorsan eloszlanak. A nap túlnyomó részében felhőtlen égbolt melletti szikrázó napsütésre készülhetünk. A déli órákban átmenetileg kissé megélénkül a délkeleti szél. Éjszaka is marad a felhőtlen ég, majd hajnalban párásság, átmeneti köd képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 10,

szombat délután 22,

vasárnap reggel 9 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A hűvös hajnalt késő nyáriasan meleg délután követi. A viszonylag nagy napi hőingás miatt érdemes rétegesen öltözködni. (forrás: met.hu)

Így alakul a folytatás

- Előreláthatólag egészen a jövő hét második feléig nem érkezik jelentős változást okozó időjárási front térségünkbe. Folytatódik a túlnyomórészt derült, vagy gyengén felhős időjárás, csapadék és erőteljesebb légmozgás nélkül. A délkeleti szél nagyrészt gyenge lesz, de olykor kissé megélénkülhet. A maximum hőmérséklet árnyalatnyit mérséklődik, de így is 3-5 fokkal melegebb várható, mint az évszakos átlag. A hajnali órák talaj közeli párásságot, sekély ködfoltokat hoznak. Az időszak folyamán, a rövidülő nappalok és egyre alacsonyabban járó nap rásegíthet a hajnali ködfoltok makacsabbá válásához. Ennek esetén, az adott területeken jelentősen csökkenhet a nappali felmelegedés.

- Jövő hétvége tájékán már megmozdulhat a levegő felettünk. Az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal ugyan, de északira forduló légmozgás, hőmérséklet csökkenés valószínű. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában