megyei időjárás

2018.10.11. 06:50

Marad a napos idő, tervezhetünk hétvégére

Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonló idő lesz megyénkben. Továbbra is élvezhetjük a húsz fokos napsütéssel teli időjárást.

Sonline

A hajnali, kora reggeli időszakban előfordulnak sekély ködfoltok, párásság, de ezek napkeltét követően gyorsan eloszlanak. A nap túlnyomó részében felhőtlen égbolt melletti szikrázó napsütésre készülhetünk. Hulló csapadék nem lesz, de a hajnali időszakban a talaj közelében harmatpont köré hűl a levegő, így páralecsapódástól nedvessé válhat a felszín. Éjszaka is marad a felhőtlen ég, majd a hajnali lehűlés miatti párásság.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 9,

csütörtök délután 24,

péntek reggel 9 fok körül alakul.

Nem várható fronthatás.

Meddig marad a nyárias idő?

- Előreláthatólag egészen a jövő hét végéig nem érkezik jelentős változást okozó időjárási front térségünkbe. Folytatódik a túlnyomórészt derült, vagy vékonyan, gyengén felhős, az évszakos átlaghoz képest 4-7 fokkal melegebb időjárás, csapadék és erőteljesebb légmozgás nélkül. A délkeleti szél olykor kissé felélénkülhet. A maximum hőmérséklet eleinte mindenütt 20 fok fölé, délen sokfelé 25 fok köré emelkedik délutánonként, majd pár fokot mérséklődik a nappali felmelegedés. A hajnali órák talaj közeli párásságot, átmeneti, ködfoltokat hoznak. Az időszak folyamán rövidülő nappalok és egyre alacsonyabban járó nap fokozatosan rásegíthet a hajnali ködfoltok makacsabbá válásához. Ennek esetén az érintett területeken jelentősen csökken a nappali felmelegedés mértéke. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában