Megyei Időjárás

2019.02.09. 07:00

Enyhe időt hoz a hétvége

Lehet a hétvégére szabadtéri programot tervezni, mert enyhül az idő Somogy megyében.

Sonline

Somogy megyében szombaton mérsékelt vastagságú, olykor kissé elvékonyodó, felszakadozó felhőzet várható. Számottevő csapadék nem valószínű, csak kevés, erősen szűrt napsütésre van kilátás. Éjszaka még gyenge vagy mérsékelt déli szél és változóan felhős, párás, ködfoltos idő valószínű. A hajnal fagymentesnek ígérkezik.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front térségünkbe, de az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő hatására enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Reggel a párás, ködös tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Nappal a többfelé szeles idő fejfájást, ingerlékenységet eredményezhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel -1,

szombat délután +7,

vasárnap reggel +2 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

Vasárnap több fokos enyhülés várható. Számottevő csapadék napközben nem várható. Éjjel egy ciklon melegfrontja okozhat kiadós esőket, hajnalban, északnyugat felől már északi széllel közelít a hidegfront.

Hétfőn előreláthatólag borongós idő következik, sokfelé esővel. A nyugati országrészt hidegfront éri el erős északi széllel.Kedden országszerte hidegfront hoz lehűlést. Viharos szél mellett, szakadozottan felhős időben hózáporok is előfordulhatnak.

Forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik