megyei időjárás

2019.03.07. 06:50

Még csak kopogtat a tavasz Somogy ajtaján

Csütörtökön viharos délnyugati szél mellett 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet Somogyban.

Sonline

tavasz, tél, időjárás,

A legerősebb szél délelőtt várható, síkvidéken 50-80 km/órás széllökésekre van kilátás. Vastagodó, változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett, a korábbinál kevesebb, szűrtebb napsütés várható. Estétől mérséklődik, legyengül a szél. Tovább vastagodik a felhőtakaró, szórványosan zápor, mérsékelt eső alakulhat ki. Megdörrenhet az ég is.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel +10,

csütörtök délután +21,

péntek reggel +9 fok körül alakul.

Meleg fronthatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

Az igazi tavaszra még várni kell?

- Péntekre gyenge hidegfront, mérsékeltebb légmozgás, kisebb lehűlés, zömmel felhős idő ígérkezik szórványosan előforduló esőkkel, záporokkal. Délen várható több, északon elszórtabb, kevesebb eső. Ismét megdörrenhet az ég.

- Szombaton napközben szakadozottabb felhőzet, változó napsütés a legvalószínűbb, de kis körzetet érintő zápor is kialakulhat a nap folyamán. Estétől viharossá erősödik a délnyugati, majd északnyugatira forduló szél. Szórványosan zápor, esetleg zivatargóc is kialakulhat.

- Vasárnap délelőtt előreláthatólag mérséklődik a légmozgás, majd estétől ismét erősödő szél várható délnyugat felől. Gyorsan változó, de többnyire összefüggő felhőzetre, szórványosan esőkre van kilátás.

- Hétfőre erőteljesebb hidegfront érkezése körvonalazódik erősödő északnyugati széllel. Felhős ég, szórványosan esők, esetleg zivatargócok jellemezhetik a nap időjárását. Éjjel hózápor sem kizárt.

- Kedden front mögötti szeles, hidegebb, de napos idő most a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!