megyei időjárás

2019.04.16. 07:00

A reggeli hideg időt szikrázó napsütés váltja

Kedden derült idő, szikrázó napsütés várható Somogyban. A hideg hajnalt követően, délutánra az évszakos átlag körüli hőmérsékletre van kilátás.

Sonline

Ebben a térségben gyenge légmozgás ígérkezik jellemzőnek. Éjszaka is marad a túlnyomórészt felhőtlen égbolt és a szélcsendes időjárás, ezért ismét jelentősen lehűl hajnalra a levegő. A szélvédett völgyekben, foltokban fagypont köré is süllyedhet a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -1 és +4,

kedd délután +16,

szerda reggel +3 fok körül alakul.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre. (forrás: met.hu)

Marad a napos idő?

- Szerdán is folytatódik a jellemzően napos időjárás, de a Dunától keletre eső terület fölött mérsékelt, olykor erősebben felhős időszakok is előfordulnak és elszórtan, futó zápor is kialakulhat. Északkeleten fúj élénkebb szél, másutt gyenge légmozgás ígérkezik.

- Csütörtökön, pénteken országszerte változóan napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Elsősorban délutánonként, elszórtan kialakulhatnak kisebb körzeteket érintő, futó záporok is, de jelentős eső nem valószínű. Keleten előreláthatólag élénk marad az északkeleti szél.

- A hétvégére is napsütés ígérkezik jellemzőnek kisebb, időszakos felhősödésekkel. Kissé fokozódik a nappali felmelegedés, illetve a hajnalok sem lesznek annyira hidegek. Északkeleten valószínű pár fokkal hűvösebb az országos átlagnál, ami elérheti a +20 fokot. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!