megyei időjárás

2019.04.06. 07:00

Eső nélküli, hűvösebb napra számíthatunk

Szombaton nem valószínű számottevő mennyiségű eső.

Sonline

Reggel elvétve előfordulhat még egy-egy zápor. A reggeli óráktól szakadozik, csökken a felhőzet, egyre tartósabban kisüt a nap. Napközben napos, enyhülő idő ígérkezik jellemzőnek. Gyenge délkeleti szél fúj. Éjjel szakadozott, mérsékelt vastagságú felhőzet sodródhat a térség fölé, de többnyire csillagfényes égbolt valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel +5,

szombat délután +16,

vasárnap reggel +6 fok körül alakul.

A hazánk fölött áthaladó hidegfront északkelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlott térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. Ezáltal általános „restség” válik uralkodóvá. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap a nap túlnyomó részében napsütésben bízhatunk, de elszórtan gomolyfelhősödések mellett záporok is kialakulhatnak. A Nyugat-Dunántúlon várható délután erőteljesebb felhősödés, majd estefelé kiterjedtebb záporok, esetleg zivatargócok kialakulására is számítani lehet.

- A jövő hét elején is marad a változékony, változóan felhős időjárás, átmeneti naposabb időszakokkal. Elszórt jelleggel alakulnak ki esők, záporok, elvétve zivatar sem zárható ki. A nyugati országrészbe várható gyakoribb csapadék. Eleinte gyenge marad a légmozgás, előreláthatólag majd kedden erősödik meg az északi szél. A hőmérséklet a tartósabban esős, borongós időszakokban visszaesik, míg a napos területeken kellemesen enyhe tartományba emelkedik. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!