megyei időjárás

2019.04.17. 06:50

Marad a szép idő, de a napot olykor gomolyfelhők takarják el

Szerdán folytatódik a jellemzően napsütéses időjárás Somogyban. Délután megszaporodhatnak a gomolyfelhők, de marad a napsütés.

Sonline

A nyugati határvidéken kissé felélénkülhet az északias szél, másutt gyenge marad a légmozgás. A hideg hajnalt követően mérsékelten meleg délutánra készülhetnek az itt élők. Éjszaka derült, csillagfényes idő várható. Legyengül a légmozgás. Hideg lesz a hajnal, de fagynak már nagyon kicsi az esélye.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel 0 és +4,

szerda délután +16,

csütörtök reggel +5 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzetben mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

Napos időben várhatják a lányok a locsolókat

- Csütörtökön délelőtt szikrázó napsütés, délután napos-gomolyfelhős idő valószínű mérsékelt keleties légmozgás mellett. Elszórtan, kevés helyet érintően, elsősorban a déli országrészben előfordulhatnak futó záporok is.

- Nagypénteken és nagyszombaton országszerte derült, szikrázóan napos idő várható, csak kisebb, jelentéktelen gomolyfelhősödések fordulhatnak elő. Keleten előreláthatólag ismét élénkül az északkeleti szél. Egyre többfelé emelkedik +20 fok fölé a hőmérséklet.

- Húsvétvasárnap is napsütés és enyhe idő ígérkezik jellemzőbbnek, de az ország északkeleti felén erősebb felhősödésekre van kilátás. Ott kisebb eső, zápor is kialakulhat és hűvösebbnek ígérkezik a délután.

- Húsvéthétfőn folytatódik nagy valószínűséggel a jellemzően napos, de mérsékelt gomolyfelhősödésekkel tarkított, enyhe időjárás. Északon, északkeleten valószínűbb szórványos, futó zápor kialakulása. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!