megyei időjárás

2019.08.10. 07:00

A strandidőben érdemes figyelni az erős UV sugárzásra is

Szombaton több fokkal 30 fok fölé melegszik a levegő Somogyban. Napos idő, gyenge délies szél és erős UV sugárzás lesz jellemző.

Sonline

Fotós: Varga György

Fotós: Varga György

Éjjel, észak felől hidegfront súrolja az országot, de jelentős időjárás változást nem okoz. Ebben a térségben előreláthatólag északira fordul és átmenetileg felerősödik a szél. Időszakos felhősödések mellett elvétve nem kizárt futó zápor, zivatargóc a térségben, de nem lesz jellemző a csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 20,

szombat délután 32,

vasárnap reggel 21 fok körül alakul.

Gyenge melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap már hőségre kell készülni. A napi középhőmérséklet többnyire meghaladja a +25 fokot, sokfelé +27 foknál is magasabbnak ígérkezik az éjszakai felfrissülés mérséklődése miatt. Napos, nyári idő várható. Az Északi-középhegység térségében nem kizárt egy-egy helyben képződő zivatargóc kipattanása.

- Hétfőn tovább fokozódó forróságra van kilátás, a déli országrészben több fokkal 35 fok feletti maximum hőmérséklettel, perzselő napsütéssel. Éjjel, északnyugat felől már közelít várhatóan a frissülést hozó hidegfront.

- Kedden napközben előreláthatólag fokozatosan elárasztja az ország északi és középső térségét a hidegfront erős széllel, szórványosan előforduló, de heves zivatarokkal. Keleten, délkeleten még forróság ígérkezik.

- Szerdán a front második hullámaként elsősorban a keleti országrészben várhatóak még heves zivatargócok. Nyugaton napos, szeles, kissé hűvös időre van kilátás.

- Csütörtökön szeles, változóan felhős, kevésbé napos, mérsékeltebben meleg idő most a legvalószínűbb. Már csak kevés helyen, elszórtan lehet zápor, kisebb eséllyel zivatar. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!