Megyei időjárás

2019.09.23. 07:00

Szeles, borult idővel kezdődik a hét

Hétfőn változékonyabb, változóan felhős-napos időre van kilátás. Délután összefüggőbb, vastagabb felhőzetre van kilátás, de számottevő eső ebben a térségben nem valószínű. Hidegfront érkezik.

Sonline

A front előtt még élénk délkeleti szél fúj, hoz enyhe levegőt, majd késő délutántól várható az északi szél erősödése. Éjszaka is marad az erősen felhős ég. Eső a délnyugati térségben valószínűbb. Élénk, olykor erősebb lökésekkel kísért északi szél fúj.

Hidegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (Forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 11 – 14,

hétfő délután 23,

kedd reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden várhatóan átvonul a hidegfront. Eleinte szeles, hűvös, borongós idő várható, eső előreláthatólag csak a déli határvidéken fordul elő. Napközben észak felől szakadozik a felhőzet, délután egyre többfelé kisüthet a nap, legyengül a légmozgás. Éjjel, keleten vastagodhat a felhőtakaró, eredhet el helyenként az eső.

- Szerdán délelőtt északkeleten, keleten, délután, este nyugaton, majd délen van elsősorban esélye esőnek, zápornak. Zömmel felhős idő várható, de déltájban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet a középső országrészben.

- Csütörtökön kelet felé távozik a csapadékmező, mögötte szeles, de napos időre van kilátás. Délelőtt, keleten még borús, esős, hideg idő valószínű. Zivatargóc sem kizárt.

- Pénteken, szombaton kevésbé változékony, számottevő csapadéktól mentes, változóan felhős-napos, szűrt napsütéses, enyhébb idő most a legvalószínűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!