megyei időjárás

2019.10.26. 07:00

Délutánra nagyrészt napos, kellemes időre készülhetünk

Péntek délután túlnyomóan napos, száraz, kellemes idő várható. Az esti, éjszakai órákban helyenként újból számítani lehet ködfoltok kialakulására.

Sonline

Woman in red coat walking in Autumn leaves

Somogy megyében, szombaton ismét délire fordul a légmozgás, és egész nap gyenge marad. Éppen emiatt a reggelre kialakuló ködfoltok már nehezebben oszlanak fel, de délutánra nagyrészt napos, kellemes időre készülhetünk. Lehetnek azonban olyan területek, ahol egész nap megmarad a köd, ott a hőmérséklet akár 10 fokkal is elmaradhat a napsütéses részektől. Este, éjszaka frontfelhőzet nem lesz felettünk, újból teret hódít a köd.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 7,

szombat délután 19,

vasárnap reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap még teljesen hasonló időre számíthatunk a szombatihoz. Kicsivel nagyobb eséllyel várhatók tartósan megmaradó ködfoltok, kevesebb helyen süt majd a nap.

- Hétfőn északnyugat felől már eléri hazánkat egy hidegfront. Ez azonban csak délutántól kezdi el kifejteni hatását, addig maradnak a napos és tartósabban ködös területek. Délutántól a Dunántúlon, estétől már keleten is megélénkül az északias irányú szél, és megvastagszik a felhőzet.

- Kedden, szerdán és csütörtökön előreláthatólag egy mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat, és okoz borongós, sokfelé csapadékos, egyre hidegebb időjárást. Jelentősebb csapadékra elsősorban az ország déli, délnyugati felén lehet számítani. Ez nagyrészt esőben hullik, ugyanakkor csütörtökön, a nyugati, délnyugati területeken az esőt havazás válthatja fel. A megerősödő északi széllel egyre hidegebb levegő áramlik hazánkba, így csütörtök tájékán mindössze +5 fok körüli maximum hőmérsékleteket mérhetünk, de például délnyugaton alig emelkedik már fagypont fölé.

- Péntektől várhatóan gyengül, illetve megszűnik a csapadék, elvonul a ciklon. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!