Megyei időjárás

2019.10.02. 07:00

Érkezik a hidegfront, de ma még kellemes időre számíthatunk

Szerdán hidegfront alakítja az időjárást. Délelőtt még napsütés, enyhe idő várható, majd felhősödés, gomolyfelhősödés kezdődik.

Sonline

Délután már erősebben gomolyfelhős időben, elszórtan, de egyre többfelé záporok, zivatargócok alakulnak ki a térségben. Viharos gócok is előfordulhatnak. Éjjel borongós időben, pár órás, kiadósabb esőnek is megvan az esélye. Erősödő északnyugati szél támad. Hajnalban viharos (60 – 80 km/ó) széllökések is előfordulhatnak.

Hidegfront éri el térségünket északnyugat felől. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel 13,

szerda délután 18 – 23,

csütörtök reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön hidegfront, lehűlés, erősen szeles, borongós idő várható. Kelet felé távolodik a csapadék. Délután, északnyugaton, nyugaton felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon viharos erősségű szélre készülhetünk!

- Pénteken front- és csapadékmentes, eseménytelenebb, változóan napos-párás-ködfoltos és hűvösebb időre van kilátás. A reggel kifejezetten hidegnek ígérkezik. Éjjel várhatóan ismét beborul. Északon szemerkélés is előfordulhat.

- Szombaton mérsékelt hidegfront alakíthatja az időjárást. Erősen felhős időre van kilátás elszórtan záporokkal, időszakos esőkkel. Élénkül az északnyugati szél.

- Vasárnapra nyugodt, frontmentes, változóan napos-felhős, időre van kilátás. Az északi országrészben ígérkezik felhősebb idő, elszórtan szemerkélő eső.

- Hétfőn hidegfront érkezése körvonalazódik. Borongós, szeles idő ígérkezik elszórtan záporokkal, esőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!