Megyei időjárás

2019.10.14. 07:00

Napos, fátyolfelhős idővel kezdjük a hetet

Hétfőn is párás, foltokban ködös, hűvös idő várható a reggeli órákban. A reggeli ködfoltok rétegfelhőzetté alakulnak, majd ismét elvékonyodik.

Sonline

A nap túlnyomó részén továbbra is a változó vastagságú fátyolfelhőzeten át szűrt változó napsütés marad jellemző az évszakos átlagnál magasabb hőmérséklettel. Estig gyenge marad a déli légmozgás, majd éjjel várhatóan élénkülni kezd, ami csökkenti a ködképződés esélyét.

Bár melegfront jellegű változások zajlanak a légkörben, de az időjárás szervezetre gyakorolt hatásai inkább kedvezőnek mondhatóak. A napos, átlagosnál jóval enyhébb idő nem csak közérzetünkre van jó hatással, de lassan megcsappanó D-vitamin raktáraink talán utolsó feltöltésére is lehetőséget ad. Érdemes kimozdulni, gyönyörködni a természet őszi színeiben! (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 7 – 11,

hétfő délután 19 – 22,

kedd reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden is folytatódik a szűrt napsütéses, változóan fátyolfelhős, csapadékmentes idő. Délen, délkeleten várható több, míg északnyugaton, északon szűrtebb napsütés. Északnyugaton tovább erősödik a déli szél, viharos széllökések is előfordulhatnak. Marad a szokatlanul enyhe idő.

- Szerdára egy térségünkben feloszló hidegfront érkezése valószínű. Jelentős változást nem okoz, nyugaton csökken a hőmérséklet. Északira fordul a légmozgás, de csak északnyugaton várható élénk szél. Átmeneti felhősödések zavarhatják meg időről-időre a napsütést. A nyugati határvidék térségében lehet tartósabb felhősödés, elvétve gyenge eső, zápor.

- Csütörtökön, pénteken előreláthatólag marad az alapvetően napos, időnként és helyenként mérsékelt felhősödésekkel tarkított, jelentős változásoktól mentes időjárás. A légmozgás fordulhat északnyugatira, de várhatóan gyenge marad. Számottevő csapadék nem valószínű, elvétve előfordulhat futó zápor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!