megyei időjárás

2019.11.04. 07:00

Kiadós esővel indul a hét, de ez ne szegje kedvünket

Somogy megyében, hétfőn hidegfront határozza meg az időjárást. Délelőtt további, kiadós esőre, hevesebb záporokra lehet készülni.

Sonline

Néhol akár az ég is megdörrenhet. Délutánra megszűnik a csapadék, de többnyire erősen felhős marad az ég. Élénk északnyugati szél fúj, és hűvös lesz. Az esti, éjszakai órákban fokozatosan csökken a felhőzet. Mérséklődik a légmozgás. Itt-ott előfordulhat gyenge záporeső.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 13,

hétfő délután 13,

kedd reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden erős déli széllel egy meleg, majd egy hidegfront éri el térségünket, és okoz újra felhősödést, esőt, záporokat. A hidegfront mentén nem kizárt zivatar sem. Délen kifejezetten enyhe idő ígérkezik, ott valószínű napközben a kevesebb csapadék, míg északon a több eső, és hidegebb. Éjszaka már délen is számítani kell jelentősebb esőre.

- Szerdára megnyugszik az időjárás. Változó felhőzet, mérsékelt, kissé élénk délies szél, és egységesebb hőmérsékleti eloszlás valószínű hazánkban. Jelentős eső nem, de kisebb csapadék előfordulhat.

- Csütörtökön általában borult, hűvös időre van kilátás, kisebb esőkkel.

- Pénteken a napsütésé lehet a főszerep, de átmeneti felhősödés, kisebb eső ekkor is valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!