megyei időjárás

2020.01.20. 07:00

Három fokban nézhetjük a búskomor felhőket

Hétfőn gyenge északi légmozgás várható.

sonline

Délelőtt borús égbolt lesz a jellemző, itt-ott hószállingózás sem kizárt. Délután a frontfelhőzet délnyugat felé sodródik, csökken, vékonyodik a felhőtakaró. Itt-ott kisüthet a nap, de számottevő napsütés nem valószínű a térségben. Éjjel frontfelhőzet már nem lesz, de ismét párásság, foltokban köd képződhet. Gyenge marad, de délire fordul a légmozgás.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel 0,

hétfő délután +3,

kedd reggel -2 fok körül alakul.

A különösen érzékenyeknél kezdetben még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. A hideg fronthatás hétfőre mindenütt megszűnik. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden a fagyos, párás, sokfelé továbbra is ködös reggelt követően, napközben nő az esélye a párásság csökkenésének, és több-kevesebb-szűrtebb napsütés kialakulásának.

- Szerdán délies áramlás következtében erősebb párásság, makacsabb ködfoltok várhatóak. Lassabban, bizonytalanabb idő alatt oszlik el a pára és rétegfelhőzet. Főként az északi, északkeleti országrészben ismét beragadhat a szürke, párás, hideg levegő.

- Csütörtökre egy gyenge hidegfront érkezése körvonalazódik. Az északira forduló légmozgásnak köszönhetően ritkulhat a rétegfelhőzet, ismét több az esélye a napsütésnek.

- Pénteken is a ködös, rétegfelhős, hideg és a párásságon át szűrt napsütéses, enyhébb időjárás váltakozik az országban.

- Szombatra melegfront érkezhet erősebb délnyugati széllel. A déli országrészben hirtelen hőmérséklet emelkedésre van most kilátás, míg északkeleten még várhatóan tartja magát a hideg, párás idő. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!