megyei időjárás

2020.01.15. 07:00

Marad a borult idő

Szerdán reggel párás, ködös időben helyenként 100 méter alá csökkenhet a látótávolság, ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Sonline

Napközben várhatóan feltámad és kissé meg is élénkül a délkeleti szél, így megnő a valószínűsége a ködből kialakuló rétegfelhőzet eloszlásának, napsütés és enyhébb idő kialakulásának, de foltokban továbbra is megmaradhat a szürke felhőtakaró. Este legyengül a légmozgás, éjjel fokozódik a párásság, ismét leszáll a köd.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel -2,

szerda délután +4 – +7, ködfelhőzet alatt +1,

csütörtök reggel -2 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön és pénteken marad felettünk a „hideg légpárna”, azaz a jelentős időjárási eseményektől, frontoktól mentes, az ország túlnyomó része felett szürke, párás, rétegfelhős, hideg idő. A nyugati, délnyugati országrészben, illetve az északi hegycsúcsokon van esélye napsütés és enyhe délután kialakulásának. Számottevő csapadék nem érkezik, a sűrűbb ködfoltokban azonban előfordul ónos szitálás, hószállingózás, illetve zúzmara képződés.

- Előreláthatólag szombat délután, este, illetve vasárnap érkezhet egy hidegfront, ami kissé megkavarhatja a térség időjárását. Élénkebb széllel frontfelhőzet és a nyugati országrészbe némi vegyes halmazállapotú csapadék is érkezhet, de jelentős csapadék nem valószínű.

- Hétfőre alapvetően erősen felhős idő ígérkezik, de itt-ott átmenetileg vékonyodhat a felhőtakaró. Élénkül az északi szél, csökken a párásság. Estére beborul, hószállingózások is előfordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában