megyei időjárás

2020.01.07. 07:00

Napos, de hideg időnk lesz ma

Kedden folytatódik a frontoktól mentes, szélcsendes, napos, illetve magas szintű, alapvetően áttetsző fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses időjárás.

Sonline

Reggel már előfordulhat párásság, kisebb ködfoltok, de kiterjedt, sűrű köd nem valószínű. Éjszaka ismét szélcsendes, csillagfényes, de egyre többfelé párásodó, fagyos időre kell készülni. Az elmúlt napokhoz képest kissé mérsékeltebb fagy ígérkezik. Már ködfoltok is megjelenhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -5,

kedd délután +3,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán sem érkezik jelentős változást hozó front, de nő az esélye a tartós párásság, köd és rétegfelhőzet kialakulásának. Előreláthatólag kevesebb helyen, rövidebb időre tud kisütni a nap. Ködfelhőzet alatt a hőmérséklet napközben is fagypont körül, illetve az alatt maradhat.

- Csütörtökön még jelentős bizonytalansággal, de egy hazánktól északra elhaladó front felhőzete súrolhatja az ország északi térségét. Északon csökken a párásság, de erősen felhős, borongós időre van kilátás. Számottevő csapadék várhatóan nem érkezik. A déli országrészben változóan napos-fátyol- és ködfelhős idő ígérkezik.

- Pénteken és a hétvégén folytatódik a front- és jelentős időjárási eseményektől mentes, változóan felhős, ködfelhős, illetve szűrt napsütéses időjárás. A magasban már enyhébb légtömeg érkezése valószínű, de sokfelé egész nap megmaradhat a szürke rétegfelhőzet, visszafogva az enyhülést. A délnyugati országrész ígérkezik kissé enyhébbnek, míg északon, északkeleten fagypont köré várható a maximum hőmérséklet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!