megyei időjárás

2020.01.14. 07:00

Ónos ködszitálás és hószállingózás nehezíti a közlekedők dolgát

Kedden reggel párás, ködös idő lesz Somogyban. Sűrű ködmezők is kialakulnak, melyekben száz méter alá csökken a látótávolság, ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordul.

Sonline

Budapest, 2017. február 3. Járókelők a ködös Budapesten, az Idősebb Antall József rakparton 2017. február 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Ebben az országrészben, napközben foltokban ritkulhat a párásság, elvékonyodhat a rétegfelhőzet, kisüthet a nap is, másutt egész nap megmarad a szürke, borongós, párás időjárás fagypont körüli hőmérséklettel, itt-ott ködszitálással, hószállingózással. Éjjel ismét leszáll a köd, erősödik a párásság.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -1,

kedd délután ködfelhőzet alatt -1, napsütés esetén +6,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán reggel is a ködös, szürke, borongós idő lesz jellemző. Napközben a Dunántúl térségében és az északi hegycsúcsokon lehet bízni a rétegfelhő elvékonyodásában, napsütés előfordulásában, míg északon, északkeleten továbbra is valószínűbb az egész napos szürkeség. A ködből elszórtan szitálás, hószállingózás is előfordul.

- Csütörtökön és pénteken marad felettünk a „hideg légpárna”, azaz a jelentős időjárási eseményektől, frontoktól mentes, zömében szürke, borongós idő, bizonytalan idő alatt elvékonyodó rétegfelhőzet. A délnyugati, déli országrészben, illetve az északi hegycsúcsokon van esélye napsütés előfordulásának. Számottevő csapadék nem érkezik, a sűrűbb ködfoltokban előfordulhat szitálás, hószállingózás.

- Előreláthatólag szombat délután, este, illetve vasárnap érkezhet egy hidegfront, ami kissé megkavarhatja a térség időjárását. Élénkebb széllel frontfelhőzet és a nyugati országrészbe némi vegyes halmazállapotú csapadék is érkezhet, de jelentős csapadék nem valószínű. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!