megyei időjárás

2020.04.02. 07:00

Lassú, elhúzódó enyhüléssel várhatjuk csak a tavaszi meleget

Somogy megyében, csütörtökön délnyugatira forduló, gyenge légmozgás mellett továbbra is túlnyomóan derült időben, már kissé érezhető enyhülés várható.

Sonline

Csapadékra sehol nem kell számítani. Az esti, éjszakai órákban is felhőtlen égbolt, kevéssel fagypont alatti minimum hőmérséklet valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel -3,

csütörtök délután +11,

péntek reggel 0 fok körül, (fagyzugokban ez alatt) alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken egy mérsékelt hidegfront halad át felettünk, de ez lehűlést nem okoz, tovább enyhül az idő, ugyanakkor a napsütést délután mérsékelt felhősödés, és átmenetileg élénkülő északnyugati szél valószínű. Elvétve előfordulhat gyenge záporeső.

- Hétvégén kellemes, tavaszi idő a legvalószínűbb, sok napsütéssel, mérsékelt gomolyfelhő képződéssel, az évszakos átlag körüli hőmérséklettel, hajnalonként csak foltokban előforduló, gyenge faggyal. Itt-ott nem kizárt egy-egy jelentéktelen futó zápor.

- A jövő hét első felében is előreláthatólag kitart a szép tavaszi időjárás, sőt most nagyobb változás nem is látszik az elkövetkezendő időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!