megyei időjárás

2020.06.02. 07:00

A dolgos napokkal jött a jó idő is

Kedden alapvetően napos, gyengén gomolyfelhős időre van kilátás.

Sonline

Szeged, 2012. május 19. Tóth Tamás horgász figyeli botjait az Atkai-holtágon, Szegedtõl néhány kilométerre. A nyárias idõjárásban egyre több horgász keresi fel Magyarország holtágait és folyópartjait, hogy szenvedélyüknek hódoljanak. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Rosta Tibor

Nem lesz jellemző a csapadék, de a délután folyamán, elvétve kialakulhat egy-egy futó, kis körzetet érintő zápor, esetleg zivatargóc. Időről-időre megélénkül, helyenként meg is erősödhet az É-is szél. A hőmérséklet továbbra is több fokkal elmarad az ilyenkor megszokottól, a szél pedig tovább rontja a hőérzetet.

Éjjel legyengül a légmozgás. Zömében csillagfényes idő valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel 10,

kedd délután 20,

szerda reggel 9 fok körül alakul.

Időjárási front nem éri el térségünket, de mivel a magasban átmenetileg pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk, emiatt a hidegfrontra érzékenyeknél enyhe panaszok jelentkezhetnek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán folytatódik a nagyrészt napos, idő, de továbbra is kialakulhatnak elvétve futó záporok, északnyugaton akár zivatar is.

- Csütörtökön már több lesz a felhő, ekkor elsősorban a keleti országrészben várhatók záporok, illetve zivatarok. Melegszik a levegő, és élénkül a délnyugati szél.

- Pénteken előreláthatólag egy hidegfront éri el hazánkat, a frontból helyenként kiadós eső, illetve záporok, zivatarok is várhatók.

- A hétvégén is marad a változékony, napos és felhős időszakokkal, valamint szórványos záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!