megyei időjárás

2020.06.07. 06:50

Fülledt időben hozhatnak felfrissülést a záporok

Vasárnap labilis légköri helyzet várható, azaz kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatargócok kialakulásához is.

Sonline

Változó gomolyfelhőzet melletti napsütésre, fülledt időre van kilátás. Főként a megye keleti térségben alakulnak ki csapadékgócok. Éjszaka felhős égbolt, fokozatosan ritkuló, megszűnő záporok várhatóak.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 14,

vasárnap délután 26,

hétfő reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn, az északnyugati térségben borongósabb, hűvösebb napra van kilátás élénk ÉNY-i széllel, de csak elvétve előforduló záporral. Délen és a Dunától keletre változó gomolyfelhőzet mellett elszórtan, de többfelé lehet zápor. Zivatar főként a Tiszántúlon és a déli határvidéken alakulhat ki.

- Keddre – most – több napsütés ígérkezik, de a délutáni gomolyképződésből ezen a napon is kialakulnak majd záporok, zivatargócok.

- Szerdán, csütörtökön változóan napos és erősen felhős, borongós időszakok, valamint tájak gyors váltakozása mellett, gyakori, de szórványos csapadékra, záporokra, zivatarokra és egyben fülledt, meleg időre számíthatunk. A szél általában mérsékelt lesz, inkább csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg. Helyenként jégeső, felhőszakadás is előfordulhat. Az aktívabb zivataros időszakok nagyobbrészt a délutáni, esti órákra és az éjszaka első felére korlátozódnak.

- Péntekre ismét egy zömmel napsütéses, nyugodtabb időjárású nap körvonalazódik. Kevesebb helyen, kisebb eséllyel alakulnak ki záporok, zivatargócok a délutáni, esti időszakban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!