megyei időjárás

2020.06.01. 06:50

Több fokos melegedés érkezik pünkösdhétfőn

Hétfőn reggel még felhős égbolt a valószínűbb, de észak felől gyorsan csökken a felhőzet, változóan napos-gomolyfelhősre fordul az idő. Továbbra is kialakulhatnak kis körzeteket érintő, helyi záporok, zivatargócok, de tartós, jelentős eső nem várható.

Sonline

Élénk, időről-időre erős lökésekkel is kísért É-i szél fúj. Éjjel zömében csillagfényes, időnként mérsékelten felhős, csapadékmentes idő várható. Mérséklődik a légmozgás.

Front hétfőn ugyan már ne lesz felettünk, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 10,

hétfő délután 22,

kedd reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden alapvetően napos, gyengén gomolyfelhős időre van kilátás. Elvétve lehet egy-egy futó zápor, kisebb zivatargóc. Időről-időre megélénkül, a Dunántúl térségében meg is erősödhet az É-is szél.

- Szerdán ismét nő a csapadékhajlam. Változóan napos-gomolyfelhős időben már délelőtt is lehet egy-egy zápor, de főként délután nő meg az esélye csapadékgócok, köztük zivatarok kialakulásának.

- Csütörtöktől a hét végéig, D-DNY-i széllel meleg, de magas nedvesség tartalmú, labilis légtömeg helyeződik hazánk fölé. Erős gomolyfelhősödéssel kísért változó napsütés mellett elszórtan, de sokfelé alakulnak ki záporok, zivatargócok. A hőmérséklet emelkedésével, a hétvégére megnő az esélye a heves, jéggel, felhőszakadással kísért zivatarok kialakulásának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!