helyi időjárás

2020.11.14. 07:00

Nem hatol át a napfény a ködön hétvégén sem

Nem lesz fényesebb az időjárásunk hétvégén sem, ráadásul egy anticiklon alakítja, amely miatt a frontérzékenyeknek szó szerint fájhat a fejük.

Sonline

hideg, tél, időjárás

Szombaton nem változik számottevően időjárásunk. Továbbra is anticiklon, és a hozzá tartozó hideg légpárna alakítja időjárásunkat, így napsütés megint csak legfeljebb kevés helyen fordulhat elő.

Borongós, párás, nyirkos, helyenként ködös időre van kilátás, többfelé szitálással. Gyenge marad a légmozgás.

Éjszaka is sok felhő, párás, néhol ködös idő lesz. Szitálás szinte bárhol lehet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 4,

szombat délután 8,

vasárnap reggel 5 fok körül alakul.

A magasban enyhe levegő érkezik fölénk, ami tovább erősíti a páraképződést, emiatt a tovább romló levegőminőség és a szürke idő rossz hatással van egészségünkre és közérzetünkre. A légzés során szervezetünkbe jutó mérgező anyagok elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg, annak gyulladását okozhatják, és a vér oxigéncseréjének zavarát is eredményezhetik.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap számottevő változásra még nem számíthatunk. Borongós, szürke idő lesz jellemző, helyenként köddel, illetve szitálással. Napsütésnek igen kicsi, de északnyugaton, a megélénkülő délkeleti szél hatására, nagyobb az esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!