megyei időjárás

2020.12.02. 07:00

Ködös, hideg napra ébredünk mely késő este havazást hozhat

Marad a télies időjárás, hiszen ködszitálás, hó és ónos eső is előfordulhat Somogyban szerdán.

Sonline

hideg, tél, időjárás

Szerdán, a párás, ködös, fagyos reggelre ébredhetünk, ezt követően ritkul ugyan a párásság, de felhős marad az ég, sőt a nap folyamán vastagodik a felhőtakaró. Élénkül kissé a délies légmozgás. Estig nem valószínű említést érdemlő csapadék.

Éjjel borús idő lesz, eleinte csak elvétve, hajnaltól kiterjedtebb területen gyenge szitálással, vegyes halmazállapotú csapadékkal. Kezdetben lehet hószállingózás, havas eső, majd hajnalban egyre inkább ónos esőre, esőre van kilátás!

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd délután 3,

szerda reggel -3,

szerda délután 2,

csütörtök reggel -1 fok körül alakul.

Habár front még nem lesz fölöttünk, a magasban zajló melegedés miatt melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtöktől előreláthatólag egy mediterrán ciklon okoz az eddigieknél változatosabb, országrészenként eltérő, de országszerte enyhülő időjárást. A ciklon útja és a vele érkező csapadék mennyisége, halmazállapot váltásai még bizonytalanok. Csütörtökön, a Dunántúl térségében tartós ónos esőre, havas esőre, a hegyekben átmeneti havazásra kell készülni, míg keleten inkább csak borongós időre van kilátás még csapadék nélkül. Északkeleten szűrt napsütés is lehet. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!