megyei időjárás

2020.12.16. 07:00

Aki szereti a szürke, nyirkos időt, az a következő napokat imádni fogja

Somogy megyében, szerdán is egész nap megmarad a szürke rétegfelhőzet, borongós, nyirkos idő, helyenként köddel.

sonline

Szitálás bárhol, bármikor előfordulhat. A légmozgás általában gyenge lesz. Csak kis eséllyel fordulhat elő egészen kis körzetekben napsütés.

Éjszakánként is borult, nyirkos időben elszórtan lehet szitálás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel 1,

szerda délután 3,

csütörtök reggel 1 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a szürke, borongós idő egyeseknél álmosságot, kedvtelenséget, fáradékonyságot okozhat (forrás: met.hu).

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtöktől a hét legvégéig tartósan anticiklon alakítja az időjárást, mely jelentős légköri változásoktól, frontoktól, széltől mentes légköri helyzet, borongós, szürke időjárást okoz, helyenként tartós ködfoltokkal és szitálással. Jelentős mennyiségű eső tehát nem hullik. A hőmérséklet függvényében, a hajnali órákban, foltokban ónos szitálás, hószállingózás is lehet. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet többnyire néhány fokkal fagypont fölött alakul napközben, de hajnalonként, kis körzetekben lehet gyenge fagy is.

- Csak a jövő hét elején van esély arra, hogy változást hozó front érkezzen térségünkbe, de annak erőssége és a vele érkező csapadék útja még bizonytalan (forrás: eumet.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!